GRANNY'S FOOD

Generaal Eisenhowerplein 141
2288 AG Rijswijk
Nederland

 info@grannysfood.nl
 070 444 3082
News: Tapas wapen tegen voedselverspilling
Nieuws > Duurzaam leven
13.06.10 22:31 Leeftijd: 11 yrs

Tapas wapen tegen voedselverspilling

Categorie: Duurzaam leven

 

Uit onderzoek blijkt dat consumenten jaarlijks voor 2,4 miljard euro aan restjes in de vuilnisbak gooien. Omgerekend is dat per huishouden een bedrag van ongeveer 400 euro per jaar. Ruim de helft van het afval is nog eetbaar. Een kwart van die helft zit zelfs nog in de verpakking. Daarnaast wordt in de horeca en supermarkten voor nog eens 2 miljard euro per jaar aan voedsel verspild.

Bewaartips
Karpathios runt restaurant Vork en Mes in Hoofddorp. Hij maakt er een doel van zo min mogelijk kliekjes weg te gooien. Op de site www.Hollandsetapas.com , die bij de campagne wordt gelanceerd, staan zijn recepten voor het smakelijk opdienen van kliekjes. Op de internetpagina zijn ook allerlei tips over kopen, verwerken en bewaren van voeding te vinden.

Weggooitest
Op de website is tevens een weggooitest te vinden. Wie die test veertien dagen bijhoudt, komt te weten of hij een gemiddelde Nederlander is, die 43 tot 60 kilo voedsel per jaar in de vuilnisbak gooit. Verburg presenteerde vorig jaar een beleidsvoornemen om te bereiken dat de voedselverspilling in 2015 met 20 procent is afgenomen.

Distrifood